Αλιευτικοί Συνεταιρισμοί

Αγροτικός Αλιευτικός Συνεταιρισμός Κορωνησίας Καλογερικού Άρτας ‘‘Η ΛΟΓΑΡΟΥ’’

1

Ο Αγροτικός Αλιευτικός Συνεταιρισμός Κορωνησίας Καλογερικού Άρτας ‘‘Η ΛΟΓΑΡΟΥ’’, με έδρα την Κορωνησία Άρτας, δραστηριοποιείται στο φυσικό ιχθυοτροφείο της Λιμνοθάλασσας Λογαρού. Στη συγκεκριμένη λιμνοθάλασσα, η οποία εκτείνεται σε μια συνολική επιφάνεια 40.000 στρεμμάτων, συναντάται ποικιλία ψαριών, όπως η τσιπούρα, η γλώσσα, το χέλι, τα κεφαλοειδή, ο γωβιός και ενίοτε η γαρίδα.

Η τσιπούρα είναι από τα βασικά αλιεύματα που διαχειρίζεται ο συγκεκριμένος συνεταιρισμός, μαζί με τον κέφαλο και το λαβράκι. Ο συνεταιρισμός διαχειρίζεται επίσης τα υποείδη του κεφάλου (μαυριάκι, μυξινάρι, γαστούρι, κοκλάνι), τη γλώσσα, τους γωβιούς και την αθερίνα, όπως επίσης και τη γάμπαρη, αλλά σε μικρές ποσότητες. Τα αλιεύματά του μπορείτε να τα βρείτε σε δύο σημεία διάθεσης, καθώς ο συνεταιρισμός διαθέτει πρατήριο διάθεσης των αλιευμάτων του στην τοπική αγορά εντός της Λαϊκής Αγοράς Άρτας, καθώς και στην έδρα του στην Κορωνησία. 

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του συνεταιρισμού σε ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, υλοποιείται μεταφύτευση φυκιών με σκοπό την οξυγόνωση και τη βελτίωση της καθαρότητας των νερών της λιμνοθάλασσας Λογαρού, αλλά και την εξασφάλιση φυσικής διατροφής για την ιχθυοπανίδα. Θα πρέπει τέλος να τονιστεί ότι ο Συνεταιρισμός δεν παρεμβαίνει με κανέναν τρόπο στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων ιχθυοπληθυσμών, καθώς η λιμνοθάλασσα λειτουργεί ως φυσικό ιχθυοτροφείο.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 2681024005 

Διεύθυνση: Κορωνησία Άρτας 

Email: logaroy1@yahoo.gr

Συντεταγμένες: 39.020316526735954, 20.911824324182

Αγροτικός Αλιευτικός Συνεταιρισμός ‘‘Τσουκαλιό-Ροδιά’’

1

Ο Αγροτικός Αλιευτικός Συνεταιρισμός «Τσουκαλιό-Ροδιά» έχοντας ως έδρα την Ανέζα της Άρτας δραστηριοποιείται στο σύμπλεγμα λιμνοθαλασσών Ροδιάς-Τσουκαλιού αλλά και στο ιβάρι της Κόπραινας. Μέσω του ιβαριού δίνεται η δυνατότητα από τον Μάρτιο έως το Μάιο στα ψάρια να εισέλθουν στη λιμνοθάλασσα, αφού υψώνονται οι «πόρτες» και η λιμνοθάλασσα εσοδιάζει. Μετά τη φυσιολογική ανάπτυξή τους οι ιχθύες αλιεύονται και υψηλής ποιότητας ψάρια, όπως η τσιπούρα, ο κέφαλος, το χέλι Anguilla-Anguilla διατίθενται στην αγορά. Από τα αλιεύματα, που διαχειρίζεται ο συγκεκριμένος συνεταιρισμός, ξεχωρίζουν η γάμπαρη (γαρίδα του Αμβρακικού) και η αθερίνα.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 6949123009

Διεύθυνση: Ανέζα Άρτας

Email: ifotoy@protonmail.com

Συντεταγμένες: 39.084912026146974, 20.924464119029782

Μετάβαση στο περιεχόμενο