Οφέλη & Υπεροχή​

Τα Αλιεύματα του Αμβρακικού έχουν ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά, πολύτιμα για την υγεία των καταναλωτών με ξεχωριστή γεύση αλλά και ανώτερες ευεργετικές ιδιότητες.

Γιατί να επιλέξω προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας Αμβρακικού-Άρτας;

Υψηλή Θρεπτική & διατροφική αξία

Τα ψάρια αποτελούν μία από τις σημαντικότερες τροφές, τη διατροφική αξία των οποίων είχαν ανακαλύψει εδώ και χιλιάδες χρόνια οι λαοί της Μεσογείου. Είναι τροφή εύπεπτη και πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κοβάλτιο και χαλκό.
Επιπλέον, τα λιπαρά ψάρια είναι πηγές άφθονης βιταμίνης Α και Ο. Περιέχουν τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που συμφωνά με όλες τις ιατρικές έρευνες επιδρούν ευεργετικά στο καρδιοαγγειακό σύστημα, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και παρεμποδίζοντας την απόφραξη των αρτηριών.
Επίσης, προσφέρουν πολύτιμα μέταλλα όπως ασβέστιο και φώσφορο, τα οποία - μαζί με τη βιταμίνη D - βοηθούν στην καλύτερη δόμηση των δοντιών και των οστών. Εν κατακλείδι, τα ψάρια αποτελούν το καταλληλότερο φαγητό για όσους κάνουν δίαιτα, καθώς δίνουν στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και πολύ λίγες θερμίδες.

Οφέλη & Υπεροχή

Το κρέας των ψαριών όχι μόνο δεν υστερεί έναντι του κρέατος των θηλαστικών, αλλά είναι εφάμιλλο σε βιολογική αξία καθώς υπερτερεί σε μερικά σημεία. Τα ψάρια παρουσιάζουν υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνες Α και D και σε πρωτεΐνες μεγάλης βιολογικής αξίας.
Παράλληλα, το κρέας των ψαριών είναι πιο εύπεπτο από το κρέας των θηλαστικών, προσφέροντας εξίσου εκλεκτές γεύσεις. Η βιοχημική σύνθεση των αλιευμάτων ποικίλλει όχι μόνο ανάμεσα στα είδη, αλλά και ανάμεσα σε άτομα ή ομάδες ίδιου είδους, γεγονός που οφείλεται στη γεωγραφική τους κατανομή, τη φυσικοχημική σύσταση του νερού στο οποίο ζουν, την εποχή, την ηλικία, το μέγεθός τους, κ.λ.π. Η σάρκα των αλιευμάτων και κυρίως των ψαριών χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών, εξαιρετική ποικιλία λιπών, ικανές ποσότητες βιταμινών, σημαντική ποσότητα ανόργανων αλάτων - κατά κανόνα μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του κρέατος θηλαστικών και πτηνών- και νερό. Το νερό στη σάρκα των ψαριών είναι «βιολογικό νερό» και υπερτερεί σε αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό από το αντίστοιχο φυσικό, πόσιμο νερό.

Η ποιοτική υπεροχή των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού-Άρτας οφείλεται στις συνθήκες και τη βιοποικιλότητα του φυσικού περιβάλλοντος διαβίωσης και διατροφής τους. Τα ψάρια μας τρέφονται και μεγαλώνουν στα εύτροφα νερά των λιμνοθαλασσών. Το φυτοπλαγκτόν και τον ζωοπλαγκτόν μέσα στον ημίκλειστο Αμβρακικό Κόλπο αποτελούνται από υψηλής αξίας θρεπτικά στοιχεία, παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξή τους. Η ζωντάνια και η γυαλάδα στο χρώμα του δέρματος, η ζωηρότητα και η διαύγεια στο χρώμα των ματιών, η λάμψη και η στιλπνότητα στα βράγχια, η ευχάριστη μυρωδιά του ιωδίου, η σφριγηλότατα του σώματος, η συμμετρία και το ιδανικό σχήμα ξεχωρίζουν τα φρέσκα μας ψάρια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο