Ενημερωτική ημερίδα φοιτητών με θέμα την ταυτότητα των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας του Αμβρακικού Κόλπου

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την ταυτότητα των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας του Αμβρακικού Κόλπου θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 12 μ.μ. έως 2.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Α του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Πανεπιστημιούπολης Άρτας, με εξειδικευμένους στα προς ανάλυση θέματα ομιλητές.

Η ημερίδα θα εστιάσει στην ανάδειξη της ποιότητας και της ιδιαίτερης θρεπτικής αξίας των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας του Αμβρακικού Κόλπου, στη βιοποικιλότητα του φυσικού περιβάλλοντος διαβίωσης και διατροφής των αλιευμάτων, καθώς και στο ευρύτερο οικοσύστημα του κόλπου. Οι φοιτητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γευτούν τα τοπικά προϊόντα, καθώς μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, θα υπάρχει catering όπου θα παρασκευαστούν δοκιμαστικές μερίδες από τα αλιεύματα του Αμβρακικού κόλπου, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους συμμετέχοντες.

Η ημερίδα είναι ενταγμένη στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «αλιΑμβρα- Αξιοποίηση Νέων Τεχνολογιών Για Την Οργάνωση Της Αγοράς Και Την Ανάδειξη Των Προϊόντων Αλιείας Και Υδατοκαλλιέργειας Προέλευσης Αμβρακικού- Άρτας», αντικείμενο της οποίας είναι η στοχευμένη προώθηση υψηλής ποιότητας αλιευμάτων της περιοχής του Αμβρακικού κόλπου και της ευρύτερης περιοχής της Άρτας, σε αγορές της Ελλάδας, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες.

aliamvra banner φοιτητές
Μετάβαση στο περιεχόμενο