Pizza με καπνιστό σολομό και χαβιάρι

Pizza με καπνιστό σολομό και χαβιάρι

Υλικά

1 ζύμη πίτσας (ακολουθεί η συνταγή παρακάτω)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
90 γραμμάρια τυρί gouda, χοντροκομμένο
90 γραμμάρια τυρί mozzarella, χοντροκομμένη
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
140 γραμμάρια καπνιστός σολομός κομμένος σε λεπτές φέτες
1/3 του φλυτζανιού creme fraiche (κρεμ φρες)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο
30 γραμμάρια χαβιάρι Ossetra

Pizza me kapnisto solomo kai

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 260οC. Τοποθετούμε την πέτρινη πλάκα ψησίματος πίτσας στο φούρνο.
  2. Αναμειγνύουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και το αφήνουμε για 30 λεπτά, ώστε η γεύση του σκόρδου να διαπεράσει το λάδι.
  3. Ανακατεύουμε σε μπολ το gouda με τη mozzarella.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη της πίτσας σε 2 κομμάτια. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, απλώνουμε τη ζύμη σε κύκλο 23 cm.Μεταφέρουμε χρησιμοποιώντας ένα καλά αλευρωμένο φτυάρι πίτσας.
  5. Ελαφρά απλώνουμε στη ζύμη σε απόσταση 2,5 με 5 cm από την άκρη της το λάδι σκόρδου. Πασπαλίζουμε το μισό από το τυρί πάνω από το λάδι, αφήνοντας 2,5 με 5 cm γύρω από την άκρη. Απλώνουμε τα μισά κρεμμύδια πάνω από το τυρί.
  6. Μεταφέρουμε την πίτσα απευθείας στην πέτρινη πλάκα ψησίματος και ψήνουμε για 8 έως 12 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  7. Αφαιρούμε από τον φούρνο και μοιράζουμε ομοιόμορφα τον μισό καπνιστό σολομό πάνω από την πίτσα.
  8. Τοποθετούμε την creme fraiche (κρεμ φρες) σε ένα μικρό μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε μια ή δύο κουταλιές της σούπας γάλα. Περιχύνουμε ελαφρά την creme fraiche (κρεμ φρες) πάνω από την πίτσα.
  9. Γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και χαβιάρι και σερβίρουμε αμέσως.

Ζύμη Πίτσας

  • ¼ του φλυτζανιού χλιαρό νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι σίκαλης
  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το προζύμι , αναμειγνύουμε το ¼ του φλυτζανιού χλιαρό νερό, τη μαγιά και το αλεύρι σίκαλης σε ένα μικρό μπολ. Το αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά τη ζύμη. Ζυμώνουμε σε μια αλευρωμένη σανίδα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη αλλά ακόμα υγρή. Τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ γυρίζοντας τη μια φορά. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 με 2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Πλάθουμε τη ζύμη.

Πηγή: https://www.joanneweir.com/recipes/pizza-breads/celebration-pizza-with-smoked-salmon-and-caviar/

Μετάβαση στο περιεχόμενο