Κέφαλος Ψητός στο φούρνο

Κέφαλος Ψητός Στο Φούρνο​

Υλικά

- Κέφαλος Ψητός Στο Φούρνο​
- 3-4 φετούλες λεμόνι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι – πιπέρι
- Ρίγανη
- Χυμός λεμονιού
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Kefalos PSitos sto foyrno 1

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το ψάρι. Κάνουμε δυο εγκοπές κατά μήκος και ρίχνουμε μέσα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και βάζουμε και 1-2 φετούλες λεμόνι.
  2. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά του ψαριού και βάζουμε μια φετούλα λεμόνι.
  3. Στρώνουμε σε ταψί ή γάστρα λαδόκολλα και βάζουμε μέσα το ψάρι. Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι. Ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς στο γκριλ ή στις αντιστάσεις με αέρα για 20 με 25 λεπτά, γυρίζοντάς το μια φορά.
  4. Βάζουμε το ψάρι σε πιατέλα, και ρίχνουμε λίγη ακόμη ρίγανη.
  5. Χτυπάμε το λαδολέμονο, περιχύνουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό.
  6. Αφήνουμε λίγο να τραβήξει λάδι το ψάρι και σερβίρουμε.
Μετάβαση στο περιεχόμενο