Κουτσομούρες στην κατσαρόλα

Κουτσομούρες στην κατσαρόλα

Υλικά

1 κιλό κουτσομούρες, καθαρισμένες αλάτι, πιπέρι άσπρο
3 – 4 κλωνάρια μαϊντανός (τα κοτσάνια ολόκληρα, τα φύλλα ψιλοκομμένα)
χυμός από 1 λεμόνι
2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρή σκελίδα σκόρδου
3 κουτ. σούπας νερό

koutsomoura axnisti 768x480 1

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα ψάρια, τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι, τα αλατοπιπερώνουμε καλά και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να νοστιμίσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το σκόρδο και τα κοτσάνια από το μαϊντανό και στρώνουμε από πάνω τις κουτσομούρες κυκλικά.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  4. Στο τέλος, ρίχνουμε το λεμόνι. Βγάζουμε τις κουτσομούρες από την κατσαρόλα προσεκτικά, περιχύνουμε με το λάδι, πασπαλίζουμε με τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε. Απλό, αλλά μοναδικής νοστιμιάς πιάτο.

Πηγή www.kathimerini.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο