Τσιπούρες στα κάρβουνα

Τσιπούρες στα κάρβουνα

Υλικά

4 τσιπούρες Αμβρακικού
4 κλωναράκια θυμαριού
Μισό ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λαδολέμονο για το σερβίρισμα

Tsipoyres sta karvouna

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τη σχάρα πάνω από τα κάρβουνα να ζεσταθεί καλά.
  2. Τη λαδώνετε με προσοχή, περνώντας τη με ένα λαδωμένο κομμάτι απορροφητικό χαρτί.
  3. Ψήνετε τα ψάρια για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η κάτω πλευρά τους, τα γυρίζετε με σπάτουλα και συνεχίζετε τα ψήσιμο για άλλα 5-6 λεπτά.
  4. Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, για να ψηθούν σε βάθος και ελέγχετε αν είναι έτοιμα χαράζοντας με ένα μαχαιράκι.
  5. Τα σερβίρετε με λαδολέμονο.
Μετάβαση στο περιεχόμενο