Σαρδέλες μαρινάτες

Η σαρδέλα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά ψάρια. Αξίζει να την απολαύσετε και μαρινάτη!

Σαρδέλες μαρινάτες

Υλικά

• 1 kg σαρδέλες προέλευσης Αμβρακικού- Άρτας φιλεταρισμένες
• 300 γρ. αλάτι χοντρό
• 330 γρ. ξίδι
• 400 γρ. ελαιόλαδο

2. Σαρδέλες μαρινάτες

Εκτέλεση

  1. Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας φιλετάρει τις σαρδέλες, ειδάλλως τις καθαρίζουμε από τα εντόσθια, αφαιρούμε τα κεφάλια και τις πλένουμε καλά.
  2. Πλένουμε τις σαρδέλες με κρύο νερό, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.
  3. Τις τοποθετούμε σε στρώσεις τη μία δίπλα στην άλλη σε δοχείο, τις σκεπάζουμε με το αλάτι και τις αφήνουμε για ένα 24ωρο.
  4. Στη συνέχεια, αδειάζουμε από το δοχείο το νερό που έχουν βγάλει χωρίς να αφαιρέσουμε το αλάτι.
  5. Στρώνουμε πάλι τις σαρδέλες, τις καλύπτουμε με το ξίδι και τις αφήνουμε για άλλη μια ημέρα.
  6. Την επόμενη ημέρα, αφαιρούμε το ξίδι και τις καθαρίζουμε μία-μία από τη ραχοκοκαλιά τους.
  7. Τις τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο καλύπτοντάς τις με ελαιόλαδο.
  8. Τις σερβίρουμε με λάδι και λεμόνι.

Πηγή www.imommy.gr & www.tovima.gr 

Μετάβαση στο περιεχόμενο